
عنوان فارسی مقاله : اثرات ایندول بوتیریک اسید (IBA) بر ریشه زایی odorataChromolaena
عنوان لاتین مقاله :the effects of indole butyric acid (IBA) on rooting of chromolaena odorata
تعداد صفحات فارسی ترجمه شده :9
دسته : زیست شناسی
آر.او. آنیاسی
دانشکده علوم محیطی، دانشگاه آفریقای جنوبی، پرتوریا- آفریقای جنوبی
فرمت فایل ترجمه شدهWORD (قابل ویرایش) + مقاله اصلی
قیمت فایل : 25000تومان
مترجم :خانم نهال چوبندی
__________________________________________
چکیده: این مطالعه شامل تحقیق اثر بستر ریشه زایی بعلاوه هورمون ایندول بوتیریک اسیددر توسعه ریشه قلمه ساقه از Chromolaena odorata است. قلمه ساقه C. odorataتیمار شدهبا مقادیر مساویاز هورمون IBA (7/0 %) در 1 کیلوگرم از ورمیکولیت، پرلیت ، خاک مخصوص کاشت، ماسه و مخلوط مساوی از تمام بسترهای کشت پرورش داده شدند.
مجموعه با اندازه مساوی با آب و کود آلی تحت تیمار قرار گرفتند . تیمار شاهد با مخلوطی از بسترهای ریشه زایی مختلف بدون IBAتهیه شد.داده های توسعه شاخساره برای مدت 6هفته یادداشت شدند و طول ریشه در روز برداشت اندازه گیری شد.پارامترهای اندازه گیری شده از نظر آماری آماری با استفاده از ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مشخص شد که طول ریشه و ساقه در سطح 0.05 در تمام بسترهای ریشه زایی معنی دار بود و بیشترین درصد توسعه به ترتیب ( 49 و 51 ? ) برای ریشه و ساقه بود که در بسترهای ریشه زایی که مقادیر مساوی از هر یک از ترکیبات را داشتند (به عنوان مثال ترکیبات مخلوط شده ) مشاهده شد.
در میان بسترهای کشت، سرعت جوانه زنی به ترتیب 100 ، 70، 60 ، 50 و 40 درصد برای ترکیب مخلوط، ماسه، خاک مخصوص کاشت و ورمیکولیت، پرلیت و شاهد بود. بخش های مختلف ساقه بالغ آزمایش شده با هورمون IBA در نمو ریشه و ساقه آنها معنی دار نبود و اگر چه ساقه های قلمه های پایینی تمایل به بلوغ سریع تر از قلمه های بخش بالایی داشتند. اینبنابراین بدان معنی است که تکثیر C. odorata توسط قلمه های ساقه را می توان به طور بهینه از طریق ترکیبی از 0.7 ? IBA در مجموعه ای از بسترهای مختلف ریشه زایی به دست آورد.
hromolaena odorata (L) Cکینگ و رابینسوناز تیره Asteracaea است وبطورمعمول به عنوان علف هرز سیام شناخته شده است. این گیاه یک بوته مهاجم با منشاء نئوتروپیکال (متعلق به نواحی گرمسیری آمریکای شمالی) است ، امابه آفریقا و آسیا علاوه برسایر نقاط جهان معرفی شده است. (سینگ وهمکاران 2009) odorata C.یک رقابت کننده سرکوبگر باسرعت رشد زیاد است که انواع زمین های زراعی را با تشکیل رشته های متراکم اشغال می کند که منجر به جلوگیری ازرشد دیگر گیاهان می شود. بنابراین گیاهان کشت شده و دیگر موجودات زنده در اکوسیستم را با اثرات سرکوب کنندگی خود بر روی گیاهان جوان ،به عنوان یک مهار کننده رشد و توانایی آللوپاتی تحت تاثیر قرار می دهد. بررسی منابع
اثرات درمانی و دارویی زیاد عصاره C. odorata را نشان داد که استفاده سنتی این گیاه به خصوص در آسیا برای درمان
بیماری های مختلف را گزارش می دهد. (چی من2010). این خواص به نمایش گذاشته شده توسط C. odorata به عنوان نتیجهترکیب فیتوشیمیایی گیاه است.
واژه های کلیدی: Chromolaena odorata، ایندول بوتیریک اسید، تشکیل ریشه، بسترهای ریشه زایی
_________________________________
برای دریافت مقاله با ایمیل یا شماره زیر تماس بگیرید
09370989243 :Tell
Email: morteza.bahraini24@yahoo.com
.: Weblog Themes By Pichak :.